Somon vs somon

La inceputul lui 2004 afacerea cu somonul din crescatorii a starnit o revolta in randul pescarilor si atunci s-au facut nu stiu cate studii prin care s-a aratat ca somonul din crescatorii are de 10 ori mai multi poluanti decat cei din salbaticie. Acelasi lucru se petrece si in zilelele noastre cu puiul si gainile crescute cu anabolizante si ca ne intoxicam cu atatea antibotice.

Concluziile de la studiile facute pe acesti somoni atunci recomanda chiar sa ne abtinem de la consumarea unui asemenea aliment de mai mult de o data pe luna, sub aspectul ca putem face cancer.

 

Bineinteles ca si crescatorii au avut un cuvant de spus in toata povestea asta si au specificat faptul ca ar trebui sa inghitim kilograme intregi de peste zilnic, ca autorii studiului sunt obiectivi si in spatele lor se afla interese financiare, la fel ca si in reportajele aceastea cu carnea de pui, care contine antibiotice si trebuie sa renuntam la carne.

 

Dar ideea principala este urmatoarea.

 

Cum s-a ajuns la acesta idee, ca acizii omega 3 protejeaza corpul uman?

Prin experimente in laborator.

Acei pesti sau, mai precis, acel somon, de unde a fost luat pentru a se face acel experiment?

Raspunsul este unul singur, din crescatorii.

 

Somonii din experimente erau de multe ori aceiasi cu cei pe care ii cumparam cu totii de peste tot si nu numai, ca nimeni nu a murit ci sanatatea a fost cu mult ameliorata oamenilor carora li s-a aplicat acest tratament cu somon.

 

Acelasi lucru si cu aceasta carne de pui. Are o gramada de antibiotici, nu este buna pentru consumul uman. Dar nimeni nu se mai opreste din mancat mici, porc, fast-food si altele care poate contin mult mai multe decat acele antibiotice continute de pui.

 

Noi nu consumam pui cu antibiotice si hormoni, dar ne trimitem copiii in tabere pentru copii obezi cu 1600 de lei pe saptamana.

 

Noi nu consumam pui cu hormoni si devenim vegetarieni, dar bagam cate 5kg de dulciuri saptamanal si credem ca suntem super sanatosi.

Si multe alte exemple vis-a vis de acest aspect.

 

Mai mult decat atat, se fac zeci de reportaje pe aceasta tema cu hormonii din alimente dar lumea sta in pat cu telecomanda in mana, murind la televizor si inghitind toate aceste povesti, plus anual mii de antibiotice la recomandarea medicilor sau de capul lor pentru orice boala sau simptoma.

 

Nu avem grija sa ne spalam pe maini inainte de fiecare masa, bagam dulciuri la greu in noi, cheltuim o groaza de bani pe produse de frumusete, suplimente si de slabit, stam si butonam pc si tv dar nu facem miscare deloc, bautura ne omoara usor, usor la petreceri, tigari fumam chiar daca s-au scumpit, sex neprotejat facem de la 12 ani iar toate acestea sunt lucruri neimportante in comparatie cu aceasta carne de pui si de somon cu continut de hormoni.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

twelve + 14 =