Omega 3,6 si 9 in alimentatia zilnica.

Hrana favorita a celulelor canceroase este omega6. Fara omega6, acestea cresc foarte lent, in vreme ce,atunci cand sunt “injectate” in mod experimental cu aceste grasimi “rele”, ele cresc cu o viteza halucinanta. Cu omega 3 se intampla exact invers, ceea ce pare sa “infometeze” in mod curios celulele maligne.

In Japonia, cercetatorii au constatat ca in ciuda absentei luminii pe timpul iernii, procentul depresiei numita “sezoniera”este foarte scazuta. Asta in vreme ce in Franta este mult mai raspandita. De ce sunt japonezii mai imuni? Cercetatorii cred ca alimentatia joaca aici un rol foarte important si remarca faptul ca pe masura ce populatiile consuma mai multi omega 3, acestea sufera mai putin de depresie sezoniera sau oricare alt fel de depresie.

 

Cercetatorii stiu de multa vreme ca la cei are au tendinte sinucigase, nivelul serotoninei din creier scade si din cauza continutului redus de omega 3 din sange.

 

La extremitatea degetelor, de exemplu, sau a picioarelor, daca vasele se “inchid” sub actiunea frigului, a tutunului sau a stresului, globulele “dopate” cu omega 3 isi croiesc drum pana la suprafata pielii: va este cald.

Invers, daca sangele nu mai trece, sunteti inghetat. Chiar daca alti factori isi joaca si ei rolurile lor, prezenta acizilor omega 3 este intr-adevar cruciala pentru o buna circulatie sangvina.

De ce credeti ca doar pestii din marile reci debordeaza de omega 3?

Pur si simplu pentru ca aceste grasimi garanteaza un sange fluid, apt sa circule prin corp fara sa se solidifice, in ciuda temperaturilor polare!

 

Cu certitudine, acizii omega 3,sunt grasimi si in aceasta calitate ei aduc tot atatea calorii ca orice alta grasime, adica 9 la gram. Ei nu sunt mai “usori” decat altii, motiv pentru care este necesar sa-i luam in considerare in calcularea ratiei calorice. Dar aceasta cifra nu este decat calculul biochimic si nu tine cont de fiziologie. In corp, transformarea acizilor grasi este foarte diferita in functie de natura lor.

 

Fitatii din legume scad absortia fierului cu 30%, insa beta-carotenul din compozitita cruciferelor inlatura acest blocaj.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

10 − seven =