Cerealele in alimentatia zilnica

Ce fac bun?

 

– au glucide lente deci nu duc la cresteri bruste ale glicemiei

– lipidele ard in focul glucidelor

– metabolizarea grasimilor, activitatea musculara si creierul necesita glucoza pe care noi o putem lua din aceste cereale

-vcontin fibre insolubile care accelereaza tranzitul intestinal si previn constipatia

– diminueaza riscul de cancer de colon

– amidonul din cereale este degradat de flora intestinala, eliminand acizi grasi volatili care cresc aciditatea mediului; astfel scade aciditatea din corpul uman

– diminueaza cancerul la san prin estrogeni vegetali

– efect antioxidant si antiinflamator

– un nivel ridicat de carbohidrati din cereale creste nivelul de serotonina in creier

– sunt sarace in grasimi

Ce fac rau?

 

– o cantitate ridicata de amidon din cereale se poate transforma in grasime

– glutenul irita peretii intestinului

– proteinele din cereale nu contin toti aminoacizii esentiali

– prezenta fibrelor insolubile in cereale reduce absorbtia mineralelor (calciu,fier si zinc)

– cerealele pentru copii contin mult zahar

– au un aport caloric considerabil

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

17 − fifteen =