Bun
– participa la constructia si intretinerea corpului prin aminoacizi
– datorita continutului de proteine ridicat, este utila in alimentatie
– previne anemia datorita continutului de fier
– intretine buna functionare a sistemului nervos
– triptofanul din carnea de pui si curcan amelioreaza dispozitia
– zincul amelioreaza fertilitatea masculina
– ficatul contine cantitati mari de vitamine si minerale foarte usor de absorbit
Rau
– consumul prea mare de carne supune rinichii unui stres major
– o cantitate prea mare de proteine de origine animala poate sa se transforme in grasime
– o cantitate mare de carne duce la un consum mare de vitamina B6
– consumul crescut de carne creste tensiunea arteriala si riscul de ateroscleroza
– pentru ca nu contine fibre, poate duce la constipatie
– miros puternic urat prin transpiratie datorita amoniacului care provine de la metabolizarea proteinelor
– contine purine
– mesele bogate in proteine scad nivelul serotoninei si pot da depresii, creste pofta de dulce.