Carbohidrati intr-o alimentatie Sanatoasa

 

In cazul in care muschii tai par prea plati si fara viata, este foarte posibil sa nu ai un consum ridicat de carbohidrati.

Acestia ajuta la producerea glicogenului muscular care este ca o rezerva energetica a muschilor.

Glicogenul este un compus din apa si carbohidrati, iar cu cat acumulezi mai mult cu atat muschii tai vor arata mai plini de viata.

Cum marim doza de glicogen?

 

1). Sa consumam o alimentatie bogata in carbohidrati, aproximativ 6 grame de glucide/ kilo/ corp zilnic.

 

2). Pentru a fi sigur ca nu acumulezi grasime, mananca portiile de carbohidrati dupa antrenamente si la mic dejun. Acestea sunt cele 2 momente in care corpul ar putea fi in stare catabolica, nivelul de glicogen din muschi este mic iar sansele de a depune grasime sunt foarte mici.

 

3). Daca mananci 6 mese sanatoase pe zi ai o probabilitate ca fluxul de carbohidrati sa fie constant ingerat, pe cand daca mananci mai putine mese si dezordonate orar, este foarte posibil ca o parte din acei carbohidrati sa fie transformati in grasime.

 

4). Pentru cei care doresc cresterea in masa musculara, ar fi foarte bine sa combine proteinele cu carbohidratii pentru a creste nivelul de insulina din sange. Acest lucru ajuta la o stocare mai mare a glicogenului in muschi, ceea ce iti poate furniza o energie mai mare pentru antrenamentele grele pe care ti le planuiesti.

 

*sfaturi din partea Chris Aceto, consultatul in nutritie al lui Jay Cutler

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

20 − 2 =