Antrenamentul cu greutati pentru a slabi

Nu sunt foarte comod cu ideea ca aerobicul sau alte sporturi derivate din acesata rubrica ajuta mai mult la slabit, deoarece:

– Gandindu-ne la principala sursa de consum energetic din corp, sistemul muscular, trebuie sa ii dam lui cea mai mare atentie; acesta creste cu ajutorul aminoacizilor luati din proteine iar acesti aminoacizi ofera beneficii maxime luate impreuna cu vitamine.

 

Acesti aminoacizi activeaza glanda pituitara sa elibereze acei hormoni de crestere.

Hormonii de crestere ce fac: ajuta la arderea grasimilor si transforma grasimea in energie, intareste tesutul conjuctiv asigurand tendoane si ligamente sanatoase si intensifica sinteza proteinelor pentru cresterea musculara.

 

Ideea antrenamentelor de acest gen, aerobic, in care noi transpiram mult crezand ca slabim este o idee eronata, deoarece prin transpiratie pe langa toxine eliminam si o parte din vitamine si aminoacizi.

Aceste genuri de exercitii, chiar si la o intensitate mare si de durata, vor activa aceste glande pentru eliberarea hormonilor de crestere in cantitati nesemnificative, pe cand exercitii cu greutati si cele care implica un efort muscular deosebit de mare chiar si pentru o perioada scurta de timp, produc cantitati mari din acesti hormoni.

 

Dar putem introduce antrenamente de cardio in rutina, pentru sporirea performantelor si a procesului de slabit, insa e bine sa nu uitam in totalitate de greutati.

 

Doamenlor, stati linistite, ca ridicarea greutatilor nu va transforma muschii precum cei ai barbatilor si nu va fac rau. Testosteronul este de vina.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

3 × 5 =